Skip to main contentBolets de Mallorca

Tornar
Ganoderma lucidum
Paella, Pipa

Bolet amb forma de pipa que presenta un capell orbicular de textura fibrosa amb una capa com de vernís, de color groguenc al marge i que forma capes concèntriques de color marró rogenc, que es va enfosquint amb l’edat. Aquest capell pot arribar a mesurar fins a 13 cm de diàmetre. Davall el capell es disposen tubs llargs, blanquinosos, que amb el temps passen a un color canyella i té porus petits i atapeïts del mateix color. El peu és lateral, cilíndric, del mateix color i aspecte vermell lacat del capell. Les espores són de color terrós, ovoides, berrugoses, de 10-14 x 6-8,5 micres.

Bolets Similars

La seva confusió és difícil. El peu més bé llarg de Ganoderma lucidum i gairebé absent a les altres espècies en fan molt fàcil la seva identificació.

Notes

Es tracta d'un bolet ornamental que quan està ben assecat i net presenta un color brillant que dura molt de temps. Al Japó el consideren el bolet de la sort. No és un bolet comestible ja que la seva carn és coriàcia però a la Xina i al Japó es comercialitza pols de pipa per a fer infusions. També és apreciada en aquests països per les seves propietats medicinals, de manera que la cultiven i la comercialitzen també en forma d'injectables i comprimits, amb aquesta finalitat.